Provincie gastheer voor onderwijs denk- en doedag

Promotie van budgetvriendelijke en boeiende uitstappen voor secundair onderwijs

In tegenstelling tot het lager onderwijs bestaat in het secundair onderwijs geen maximumfactuur. Voor ouders van tieners vormen de dure schooluitstappen vaak een harde dobber. De denk- en doedag van de Koning Boudewijnstichting op 2 maart in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle bewijst dat het ook anders kan. Onderwijsmedewerkers maken er kennis met het gevarieerde aanbod van schooluitstappen in de provincie Antwerpen. Budgetvriendelijk inderdaad, maar bovenal boeiend.

Democratisering via kostenbeheersing

De uitbouw van een kwaliteitsvol en democratisch onderwijs vormt een permanente bekommernis van de Provincie Antwerpen. Het provinciebestuur heeft de voorbije decennia daartoe heel wat initiatieven ontvouwd. PIME in Lier en het Antwerpse Havencentrum zijn twee van de meest opvallende realisaties. In een democratisch onderwijs speelt kostenbeheersing een cruciale rol. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Naast ons permanente aanbod vinden we het belangrijk dat scholen gemakkelijk hun weg vinden naar budgetvriendelijke activiteiten die kinderen helpen om de eindtermen te halen. De Provincie Antwerpen ging dan ook meteen in op de vraag van de Koning Boudewijnstichting om als gastheer te fungeren van de Antwerpse denk- en doedag voor het secundair onderwijs. We stellen het Provinciaal Vormingscentrum in Malle graag ter beschikking en bieden de catering gratis aan.”

Antwerpse denk- en doedag

Tijdens de Antwerpse denk- en doedag op dinsdag 2 maart zullen 300 à 400 leerkrachten, directeurs, secretariaatmedewerkers en andere betrokkenen uit de onderwijswereld kennismaken met het uitstekende en erg gevarieerde aanbod in de provincie Antwerpen. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) deed een oproep bij haar partners in de toeristische sector. De respons was heel enthousiast. Op de infomarkt zijn zowel topattracties als Hidrodoe, Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Technopolis en Flandria als vertegenwoordigers uit de sectoren ‘cultuur’ of ‘platteland’ aanwezig. 17 partners lichten hun aanbod persoonlijk toe, een 15-tal andere stellen brochures ter beschikking. Een mooie illustratie dat er ontzettend veel te ontdekken en te beleven valt in de provincie Antwerpen.” Na Antwerpen volgen nog denk- en doedagen in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Toerisme Provincie Antwerpen zal tijdens de sessies in Gent (10/3) en Leuven (16/3) aanwezig zijn met een infostandje. Een prima gelegenheid om ons aanbod ook in de andere Vlaamse provincies te promoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.