Provincie legt trage weg aan tussen Reet en Terhagen

Centrum van Reet en de wijk Bosstraat in Boom krijgen autovrije verbinding met Terhagen.

Op initiatief van de provincie Antwerpen wordt een trage wegverbinding gerealiseerd tussen de dorpskernen van Reet en Terhagen. Hiervoor is een overeenkomst afgesloten met Wienerberger NV, eigenaar van het terrein waarop de trage weg zal lopen.

Op initiatief van de provincie Antwerpen wordt een trage wegverbinding gerealiseerd tussen de dorpskernen van Reet en Terhagen. De weg zal lopen door de terreinen van de NV Wienerberger. Het gaat om een terrein waarop nog ruim 20 jaar klei ontgonnen kan worden.

Gedeputeerde Inga Verhaert is tevreden: ‘Ik ben zeer verheugd dat we deze verbinding kunnnen realiseren. Vaak zijn trage wegen heel logische doorsteken van jaren geleden die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Ze passen verrassend goed in een modern mobiliteitsbeleid dat oog heeft voor duurzaamheid en de zwakke weggebruiker’.

Wienerberger NV is bereid om een deel van haar terrein dat het voorlopig niet nodig heeft ter beschikking te stellen voor de realisatie van een trage weg voor autovrij verkeer met een openbaar karakter.

Gedeputeerde Rik Röttger licht toe: ‘Dit initiatief past in de visie van de provincie Antwerpen die de site zo veel mogelijk een groene meerwaarde wil geven. De provincie overlegde reeds intensief met de betrokken gemeenten en eigenaars over een globale inrichting van de site, en op vraag van de gemeente Rumst wordt het deelproject van een trage weg nu prioritair in gang gezet.’

Voor het gebruik van de weg dient er geen vergoeding betaald te worden aan Wienerberger NV. De provincie en de betrokken gemeenten dragen de volledige kosten van de realisatie en bewijzering van de trage weg, en zorgen voor een afsluiting tussen de weg en het omliggend terrein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.