Provincie mikt op recordeditie groepsaankoop

PERSBERICHT | 18 juni 2012
3de groepsaankoop groene energie vandaag van start
________________________________________
Vandaag gaf gedeputeerde Inga Verhaert de aftrap voor de 3de groepsaankoop groene energie van de provincie Antwerpen. Vorig jaar schreven meer dan 40.000 huishoudens zich in, 57% stapte ook over van energieleverancier en bespaarde samen bijna 8.5 miljoen euro. Dat maakte het de grootste groepsaankoop tot dan toe in ons land. Dit jaar mikt de provincie op nog meer deelnemers en een nieuwe recordeditie.

Tot 25 september kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene energie.
Gedeputeerde Inga Verhaert: “Vrijblijvend, want pas na de online veiling op 26 september beslissen de deelnemers of ze ingaan op het bod van de winnende energie-leverancier. Alle deelnemers krijgen van ons een persoonlijk overzicht van hun mogelijke besparing.”

De energiemarkt in gang zetten
Meer dan 40.000 huishoudens schreven zich vorig jaar in, maar liefst 57% daarvan stapte ook effectief over naar de winnende energieleverancier Essent. Al de deelnemers samen hebben toen zo’n 8,5 miljoen euro bespaard. Gedeputeerde Inga Verhaert zette in 2010 de groepsaankoop groene energie voor het eerst op touw. Met steeds groter succes. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden al snel.

Gedeputeerde Verhaert deelt (chocolade) euro’s uit in Wijnegem onder het motto: “Te veel betaald voor je energiefactuur? Kom hier je geld terughalen!”
Gedeputeerde Verhaert deelt (chocolade) euro’s uit in Wijnegem onder het motto: “Te veel betaald voor je energiefactuur? Kom hier je geld terughalen!”

Inga Verhaert: “De groepsaankoop van de provincie Antwerpen heeft het bewezen: een grote groep mensen die samen stroom en gas aankoopt krijgt enorme kortingen op de energiemarkt én kan die markt ook echt in gang zetten. En dus willen we dit jaar nog meer mensen bereiken om hen als één grote, aantrekkelijke klant aan te bieden op de energiemarkt. Want hoe groter de groep, hoe groter de kortingen…”

Inschrijven? Online, in je gemeentehuis of in het provinciehuis
Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met 25 september inschrijven via de website http://www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet kan in de meeste gevallen terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Informeer best op voorhand wanneer het loket geopend zal zijn. In september is er ook in het Antwerpse Provinciehuis een loket waar mensen zich kunnen inschrijven.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Perscontact:
Karolien Loriers, Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.