Provincie schenkt nieuw plafond aan Chiro Waks

plafondTijdens Mano Mundo 2009 won Chiro Waks de hoofdprijs van de jeugdwerkwedstrijd. Zij kregen een ‘pimp jouw jeugdlokaal’ cadeau en spelen deze winter onder een nieuw, brandveilig en isolerend plafond.

Tijdens Mano Mundo 2009 werden de aanwezige jeugdwerkorganisaties uitgedaagd om in groep een parcours van een aantal workshops af te leggen. Chiro Waks deed dat met succes en werd enkele dagen later door een onschuldige hand als hoofdwinnaar getrokken. Hun prijs? Een ‘Pimp jouw jeugdlokaal’ ter waarde van 1.500 euro, goed voor een aantal herstellingswerken, een laagje verf, of nog iets anders dat hun jeugdlokaal moet ‘verbeteren’.

Een medewerker van de provinciale Jeugddienst coachte Chiro Waks bij de keuze van de werken. Voor de voorbereiding en uitvoering van de werken werd beroep gedaan op de firma Lima Solutions.

Chiro Waks koos voor een nieuw plafond in hun lokaal. Het plafond was oud en dringend aan vervanging toe. Ze kozen daarbij voor een isolerende en brandveilig plafond. “We vonden het belangrijk dat het lokaal niet enkel mooier, maar ook wat veiliger en energiebewuster werd”, zegt Tim Uten van de provinciale Jeugddienst.

Provincie betaalt deel van de factuur

“De provincie betaalde in het totaal 3.000 euro voor begeleiding en materiaal. Chiro Waks investeerde zelf bijna 7.000 euro, waarvan een deel gesubsidieerd wordt door de gemeente Zoersel. “Onze financiële inspanning was het kleine duwtje in de rug dat deze chirogroep nodig had om zijn lokaal in één klap zuiniger en veiliger te maken”, licht gedeputeerde Verhaert toe. “De provincie investeert in principie niet rechtstreeks in lokale jeugdinfrastructuur. Dat is namelijk in eerste instantie een taak van de gemeenten. Maar we maakten graag een uitzondering voor de wedstrijd van Mano Mundo. Dit is slechts één van onze acties rond jeugdinfrastructuur, daarnaast ondersteunen we het gemeentelijk jeugdlokalenbeleid via vorming, informatie, publicaties en ervaringsuitwisseling.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.