Provincie start mobiliteitsstudie in de Noorderkempen

filesOp vraag van de gemeenten wordt een actieplan voor de regio opgesteld

De deputatie heeft vandaag het startsein gegeven voor een groots opgezette mobiliteitsstudie in de Noorderkempen. Het studiegebied omvat het gebied tussen de E19 Antwerpen – Breda en de E34 Antwerpen – Turnhout. Met deze studie wil de deputatie een concreet actieplan voor de regio voor de komende jaren. De startvergadering van de studie, die drie jaar zal lopen, vindt plaats op 18 november.

Belangrijk om weten is dat de studie er komt op vraag van de gemeentebesturen. De provincie is als bovenlokaal bestuursorgaan het ideale overheidsniveau om deze studie met bijbehorende acties in goede banen te leiden. Alle partners hebben ook een engagementsverklaring ondertekend waarin ze aangeven dat ze intensief en constructief zullen samenwerken.

De studie Noorderkempen zal resulteren in een beeld van de huidige en van de gewenste verkeersstructuur voor personen- en vrachtvervoer, transport over water, spoorvervoer,… We weten dat in het projectgebied al heel wat studies uitgevoerd zijn maar daarbij is niet altijd afgestemd wie welke zaken zal uitvoeren.

Nu wil de deputatie tot een omgevingsplan voor de regio komen, waarbij alle reeds ontwikkelde visies en plannen naast elkaar worden gelegd om tot een synthesekaart te komen. Dat is een kaart met de belangrijkste knelpunten en potenties van de regio.

Het einddoel van de studie is een actieplan. In dat actieplan staat beschreven welk bestuursniveau welke knelpunten zal aanpakken. Het einddocument moet afgerond zijn tegen 1 juni 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.