Start aanleg fietsostrade in Noorden van Kalmthout

PERSBERICHT | 10 juni 2012
________________________________________

Fietsostrade Kalmthout
Fietsostrade Kalmthout

Maandag 11 juni start de provincie met de werken voor de fietsostrade in het noorden van Kalmthout, tussen het station Kijkuit en de Vogelenzangstraat. Het gaat om de verbreding van 620 meter fietspad naast spoorlijn 12 tussen Antwerpen en Essen.

“Aannemer Schapers zal in Kalmthout het fietspad aan de westkant van de spoorlijn, tussen de Vogelenzangstraat en het station Kijkuit, heraanleggen. Het gaat om een lengte van 620 meter die naar 3 meter wordt verbreed om aan de voorwaarden van een fietsostrade te voldoen. De provincie voorziet ook verlichting en aan weerszijden van het fietspad blijft er een veiligheidszone van 0,5 meter.” legt gedeputeerde voor Mobiliteit Inga Verhaert uit. “De aannemer heeft voor de heraanleg 20 werkdagen nodig. De fietsostrade is dus normaliter nog vóór het bouwverlof klaar.” De fietsers worden tijdens de werken omgeleid via de Kneuterlaan, de Akkerlaan, de Veldlaan en de Vogelenzangstraat. De totale kosten zijn geraamd op 174 000 euro.

Fietsostrade in Kalmthout
In het zuiden van de gemeente is de fietsostrade tussen het station Heide en de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen bijna klaar. De officële opening daarvan is gepland op dinsdag 19 juni. Alle fietsers zijn welkom om 13u aan het station Heide om de fietsostrade mee in te fietsen.

Het project voor de aanleg van de fietsostrade tussen de stations Kijkuit en Heide is in voorbereiding. Voor de aanleg ervan zijn namelijk enkele grondverwervingen noodzakelijk. De onderhandelingen met de betrokken eigenaars zijn gestart.

Fietsostrade Antwerpen-Essen
“De provincie hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietspaden voor het verkeer tussen de woonplaats, het werk, scholen en winkels. De aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor vlotte aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.” legt gedeputeerde Inga Verhaert verder uit.

Meer informatie over fietsostrades: www.provant.be/fietsostrades

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
Tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Chris Brouwers
Diensthoofd Mobiliteit provincie Antwerpen
chris.brouwers@admin.provant.be
tel. 03 240 52 87
gsm 0476 42 07 95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.