20/8/12: Steeds meer inclusieve speelpleinen in provincie Antwerpen

PERSBERICHT | 20 augustus 2012
Kinderen mét en zonder handicap spelen nu al samen op 16 plaatsen
________________________________________
Duizenden kinderen beleven elke vakantie een leuke tijd op de speelpleinen. Toch is er nog een drempel voor kinderen en jongeren met een beperking. Zij kunnen vaak maar moeilijk deelnemen. De provincie Antwerpen startte daarom in 2010 met het project inclusieve speelpleinen. Dat is een succes en blijft elk jaar groeien.

Inclusief speelpleintje
Inclusief speelpleintje

Inclusieve speelpleinen zijn toegankelijk voor iedereen. Kinderen met een mentale of fysieke handicap spelen er met “gewone” kinderen. De provincie begeleidt de speelpleinwerking 3 jaar lang gratis. Rond monitorenvorming, het speelsysteem, de communicatie met de ouders en het inschrijfsysteem.

Al 3 zomers lang succesvol project
De speelpleinen in Boom, Sint-Katelijne-Waver, Geel en Laakdal waren er bij aan de start van het project in 2010. Die van Essen, Nijlen en speelpleinen Hulgenrode van Koraal vzw in Wommelgem werden in 2011 inclusief met de steun van de provincie.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor jeugd: “Dit jaar kwamen er weer 3 speelpleinen bij: Kalmthout, Lier en de speelpleinen van Kindervreugde. De provincie hielp de voorbije jaren dus al 10 speelpleinen om toegankelijk te zijn voor àlle kinderen. In totaal telt de provincie nu 16 ‘inclusieve speelpleinen’. Want ook op andere plaatsen duiken er steeds meer initiatieven op. Het toont aan dat de nood groot is.”

Inga Verhaert op inclusief speelplein Kalmthout
Gemiddeld komen er elke dag zo’n 15 tot 20 kinderen met een beperking naar de inclusieve speelpleinen. Inga Verhaert: “Steeds meer ouders zoeken opvang in de zomer, voor ouders met kinderen met een handicap is dat natuurlijk niet anders. We merken dat de mond-aan-mond reclame tussen de ouders en in de BSO-scholen zijn werk doet. Dit jaar voorziet de provincie 60.000 euro voor het project. Ook de komende jaren wil ik hier graag verder in investeren.”

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert gedeputeerde voor jeugd (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Perscontact:
Karolien Loriers, communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.