Stripestafette & Ideeënjacht

PERSBERICHT | 7 juni 2012

Provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum
zondag 17 juni van 10 uur tot 17 uur
________________________________________

Suske en Wiske kindermuseum
Suske en Wiske kindermuseum

Voor de 15de editie van de jaarlijkse Stripdag Kalmthout wordt in en rond het Kindermuseum een speciaal evenement opgezet onder de titel ‘Ideeënjacht’. Je kan met de hele familie een speelse actieroute volgen met opdrachten over inspiratie, ideeën en de verwerking ervan in de strips. In de ‘Stripestafette’ zullen 5 bekende striptekenaars om de beurt aan één grote strip werken.

In de Ideeënjacht krijg je bij elke vraag of opdracht die je goed hebt, een ‘lampje’, het symbool voor een idee. Zo kan je heel wat ideeën verzamelen en deze aan het eind van je bezoek omruilen voor een leuke Suske en Wiske-gadget. Ideeën zijn te verdienen bij de speciale tentoonstelling, bij het eendjeskraam, het rad, het balspel, zelfs in het bos! In de ateliers is er de workshop ‘knoop het idee in je zakdoek’. Hier versier je een zakdoek zodat die jou later kan helpen je ideeën te herinneren. Er is ook een grimestand voor de kleintjes.

Luc Morjaeu en Peter Van Gucht van Suske en Wiske, Ivan Adriaenssens, Kim Duchateau en Conz, doen mee aan de Stripestafette! Ze werken om beurt aan één grote strip terwijl op de achtergrond de muziek die hen inspireert, zal draaien. Het publiek kan het ontstaan van dit exclusieve stripverhaal volgen op het projectiescherm en mag zelfs ideeën aanreiken die de tekenaars in de strip zullen verwerken. Tussendoor spelen we nog Pictionary met de titels van de Suske en Wiske-albums.

Je kan natuurlijk ook het museumparcours dat pas volledig vernieuwd werd, volgen. Hiervoor schrijf je je op de dag zelf in. En je kan ook nog even uitblazen op het terras met een drankje en een pannenkoek of een ijsje.

Praktische info
zondag 17 juni 2012 van 10 uur tot 17 uur
Provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout
Inkomprijs vanaf 6 jaar: 2 € p.p. / kinderen tot 6 jaar gratis.
Museumparcours om 10u30, 11u45, 13u, 14u15 en 15u30 (+ 1,50 € p.p.)

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Mevrouw Inga Verhaert sp.a
tel. 03 240 52 50

Perscontact:
Mati Mommaerts
Provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum
info@suskewiske.provant.be
tel. 03 666 64 85

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.