Succesvolle start voor paalkamperen in Kempen

Afgelopen zomer opende in Arendonk de allereerste paalkampeerplaats in Vlaanderen. Een fel gesmaakte primeur. Meer dan 50 avontuurlijke kampeerders sloegen er hun tent al op. Bij de start van een nieuw kampeerseizoen gaan we op zoek naar nieuwe locaties. Paalkamperen – officieel ‘bivakzone’ – is de geknipte formule voor wie een authentieke, ecovriendelijke en vooral avontuurlijke kampeerbeleving zoekt.De accommodatie is erg basic: een bivakzone voor 3 tentjes (maximum 10 personen) in een straal van 10 meter rond een waterpomp. Je mag er 48 uur logeren.

52 Vlaamse en Nederlandse kampeerders hebben hun tent al opgeslagen in Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk. Zelfs tijdens de wintermaanden, de waterpomp verdwijnt van begin november tot begin april. We krijgen heel wat complimentjes over de locatie. Zelfs van een kenner die alle paalkampeerplaatsen in Nederland heeft uitgeprobeerd! De bivakzone ligt op enkele meters van het fietsroutenetwerk en het wandelnetwerk Kempens Landgoed, maar is toch goed afgeschermd. De bezoekers noteren in detail welke dieren ze tijdens hun verblijf konden spotten, waaronder reeën, zwaluwen en sperwers.

Ook de suggesties in het logboek blijken erg leerrijk. Feedback uit eerste hand is niet alleen fijn, we proberen er ook zo veel mogelijk rekening mee te houden. Zo werd de bewegwijzering naar de bivakzone aangepast en er is een houten tentplatform geplaatst dat extra comfort biedt tijdens kille nachten. We bestuderen ook de mogelijkheid om een vuurtje te maken op de bivakzone, een vaak terugkerende vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.