Toerisme Provincie Antwerpen labelt 200e fietsvriendelijke horecazaak

3R4renDe meest fietsvriendelijke provincie van Vlaanderen worden én blijven: dat is de ambitie van Toerisme Provincie Antwerpen. De realisatie van het knooppuntennetwerk – ruim 2.750 kilometer uitstekende trajecten – betekende een eerste grote stap. Bovendien erkende TPA zopas de 200ste fietsvriendelijke horecazaak, een unicum in Vlaanderen. Brasserie Drie Rivieren in Rumst staat model voor het prima onthaal dat fietsers in de provincie Antwerpen te beurt valt.

Netwerk van fietsvriendelijke adressen

Wat zijn de ingrediënten voor een geslaagde fietstocht of -vakantie? Uitstekende fietspaden, aantrekkelijke trajecten en een fraai landschap. Maar ook af en toe een gezellige stop in een horecazaak. Om even uit te blazen, je op te frissen of je honger of dorst te stillen. En, indien nodig, een band te herstellen of een kleine reparatie door te voeren.

Toerisme Provincie Antwerpen bouwde de voorbije jaren een netwerk van kwaliteitsvolle fietsvriendelijke horecazaken langs recreatieve routes uit, met zowel cafés en restaurants als verblijven (o.a. hotels, jeugdherbergen en vakantiewoningen).

Uiteraard vormen gastvrijheid en service de voornaamste criteria om het fietsvriendelijke label te ontvangen. Bovendien voert  TPA op regelmatige tijdstippen controles uit zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft en de fietser blind kan vertrouwen op het label.

Fietsvriendelijk label 2010

In de gloednieuwe brasserie Drie Rivieren in Rumst – vlakbij de razend populaire autovrije jaagpaden lang Rupel, Dijle en Nete – wacht de recreant een warm onthaal.

Concessieverlener AGB Rumst bemerkte de strategische ligging van de zaak voor het fiets- en wandeltoerisme en nam de criteria voor de erkenning als fietsvriendelijke zaak als voorwaarde op in het contract.

Drie Rivieren is de 200ste fietsvriendelijke horecazaak in de provincie Antwerpen. Een mooie balans maar zeker geen eindpunt. TPA roept dit najaar alle eet- en drankgelegenheden in de buurt van het fietsknooppuntennetwerk op om in het project te stappen. Belangrijkste voorwaarde hierbij: een hart voor fietsers.

Op www.fietsreca.be vinden geïnteresseerde zaakvoerders alle praktische informatie over de erkenning als fietsvriendelijk adres en de voordelen die dit met zich meebrengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.