Toerist zoekt verfrissing

 

Drinkwaterfontein
Drinkwaterfontein

Drinkwaterfonteintjes van Toerisme Provincie Antwerpen langs recreatieve fiets- en wandelroutes

De zomer van 2010 kent een tropische start. Inwoners en toeristen zoeken verkoeling aan en op het water. Geen wonder dat de watergebonden recreatie in de provincie Antwerpen sterk scoort. De bezoekerscijfers van het Zilvermeer, De Lilse Bergen en De Mosten stegen in juni met 40 tot 60% t.o.v. 2009.

Ook voor fietsers en wandelaars is het deze dagen puffen. De nieuwe drinkwaterfonteintjes van Toerisme Provincie Antwerpen bieden een welgekomen verfrissing.

Frank Deboosere heeft het al vaak aangestipt: in de Antwerpse Kempen is het altijd een tikkeltje warmer dan elders in Vlaanderen. Gelukkig brengen de schitterende stranden en waterplassen verkoeling.

Zilvermeer in Mol
Zilvermeer in Mol

Water vormde de afgelopen weken de populairste attractie: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer (Mol) noteert 45% meer bezoekers, De Mosten (Hoogstraten) en De Lilse Bergen (Lille) ruim 60% meer bezoekers dan in dezelfde periode van 2009.

Ook de zwembaden van het Netepark (Herentals) blijken razend populair, met in de eerste helft van 2010 dagelijks gemiddeld 1.700 bezoekers.

Juli startte alvast veelbelovend. Ook op de voorlopig heetste dag van het jaar (vrijdag 2 juli) trokken bezoekers naar het Zilvermeer of De Lilse Bergen. De Kempen vormen voor velen een volwaardig alternatief voor een dagje kust, zoveel is duidelijk.

Drinkwaterfonteintjes instanthit Fietsers die verkoeling zoeken, vinden die onder meer aan de stemmige rivierboorden in Scheldeland én bij de nieuwe drinkwaterfonteintjes langs het fietsknooppuntennetwerk.

Deze week verschenen de eerste exemplaren aan de Meerselmolen in Meerle-Hoogstraten en Gemeentedomein De Mik in Brasschaat.

De provincie Antwerpen plaatst in totaal 20 fonteintjes in samenwerking met PIDPA. De provinciale recreatiedomeinen kregen er 10. Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) plaatst de overige 10 op populaire punten langs recreatieve fiets- en wandelroutes.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Nu het fietsknooppuntennetwerk helemaal afgerond is, focussen we op de wensen van de consument. Wat maakt fietsen langs het netwerk voor hen nog comfortabeler en aangenamer? TPA heeft in het voorjaar een onderzoek gedaan en de aanbevelingen van fietsers in een actieplan gegoten. De drinkwaterfonteintjes vormen een eerste concrete realisatie. De timing is perfect: bij deze zuiderse temperaturen vallen ze duidelijk in de smaak bij de fietsers. Ik voorspel een echte zomerhit. En tevreden fietsers, daar doen we het voor.”

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, sp.a tel. 03 240 52 53

Perscontact: Gilles Facon, manager Beleid & Ontwikkeling Toerisme Provincie Antwerpen gilles.facon@tpa.be tel. 03 240 63 75

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.