TPA brengt hulde aan Bobbejaan Schoepen tijdens algemeen vergadering

Uitbouw familiepark Bobbejaanland betekende enorme impuls voor Kempens dagtoerisme

Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) maakte tijdens haar algemene vergadering in Ravels tijd voor een gepast eerbetoon aan Bobbejaan Schoepen. TPA-voorzitter en gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert bestempelde Schoepens bijdrage in de uitbouw van het Kempense toerisme als “gigantisch” en “visionair”.

Populairste daguitstap

De metamorfose van een drassig domein in Lichtaart eind jaren ’50 in een attractief en hoog aangeschreven familiepark betekende een enorme impuls voor het toerisme in de Antwerpse Kempen. Al decennialang vormt Bobbejaanland de onbetwiste publiekstrekker in het Kempense dagtoerisme. Alleen het populaire fietsknooppuntennetwerk brengt meer bezoekers op de been.

Ook de economische betekenis van Bobbejaanland is niet te onderschatten: het familiepark creëerde de voorbije decennia heel wat toeristische tewerkstelling.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert waardeert bovendien het professionalisme en de vlotte samenwerking met Bobbejaan Schoepen en zijn team: “Elk jaar namen ze enthousiast deel aan onze promotiecampagne voor de Kempen. Niet uitsluitend Kasterlee, maar de hele regio plukt daar de vruchten van.”

Kindvriendelijke Kempen

Toerisme Provincie Antwerpen zet sinds enkele jaren bij haar Kempenpromotie sterk in op het kind- en familievriendelijke karakter van de regio.

Inga Verhaert noemt Schoepens aanpak hier visionair: “Vandaag klinkt de slogan ‘Kindvriendelijke Kempen’ heel vanzelfsprekend, maar in de jaren ’60 was dit allerminst het geval. Decennia geleden zette Bobbejaan Schoepen het thema ‘kindvriendelijkheid’ al in de praktijk. Zo koos hij er bewust voor om Bobbejaanland te profileren als een familiepark, meer dan een pretpark dat leeft van de sensationele attracties. Zijn visie en verwezenlijkingen maken hem tot een van de onbetwiste protagonisten in het toerisme van de Antwerpse Kempen én de provincie Antwerpen. TPA en de hele toeristische sector zijn hem daarvoor heel erg dankbaar.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.