Wandelaar kiest Antwerpse ‘wandeling van het jaar’

Wandeling van het jaar
Wandeling van het jaar

Shortlist met 5 trajecten op www.wandelingvanhetjaar.be
Keuze uit wandelingen in Rumst, Kalmthout, Hoogstraten, Balen en Malle

Elk jaar beloont Toerisme Provincie Antwerpen de knapste wandelinitiatieven. Nieuw in 2012 is dat het grote publiek mee beslist wie de laureaat wordt. Een deskundige jury selecteerde alvast een shortlist van 5 wandelingen. Tot 15 augustus kunnen wandelaars de trajecten uitproberen en hun voorkeurstem uitbrengen op www.wandelingvanhetjaar.be. Op 23 augustus maakt TPA de winnaar bekend.

De provincie Antwerpen verwent wandelaars.
De realisatie van 12 wandelknooppuntnetwerken, onder impuls van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA), vormt daarvan een mooie illustratie. Ook gemeenten en allerlei organisaties werken mee aan het fraaie wandelaanbod.

De voorbije jaren beloonde Toerisme Provincie Antwerpen de sterkste initiatieven. Dit jaar doet TPA voor het eerst beroep op de groeiende groep wandelaars om de winnaar aan te duiden.

5 kandidaten
Een deskundige wandeljury maakte alvast een eerste selectie. Volgende 5 wandelingen zijn nog in de running:

– Rupelkleiroute in Rumst
– Stappen tussen Staties in Kalmthout
– Digitale stadswandeling in Hoogstraten
– Wandeling door natuurgebied Scheps in Balen
– Trappistenpad in Malle

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, motiveert de keuze: “De 5 wandelingen hebben net dat tikkeltje meer. Hun troeven zijn heel uiteenlopend: de fascinerende geschiedenis van de Rupelstreek (Rumst), het digitale aspect (Hoogstraten), de link met het openbaar vervoer (Kalmthout), de natuurbeleving (Balen) of originele extraatjes onderweg (mand met streeklekkers en dvd over de trappistenabdij in Malle).”

Wandeling van het jaar
Tot 15 augustus kunnen wandelaars de 5 trajecten downloaden op http://www.wandelingvanhetjaar.be, uitproberen, vergelijken en vervolgens stemmen voor hun favoriete wandeling. Op 23 augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend. TPA schenkt die dag ook een attentie aan een van de wandelaars die een korte commentaar achterlieten op de website.

Inga Verhaert: “We hopen dat heel wat wandelaars hun keuze online zullen motiveren. Op die manier krijgen we een goed inzicht in wat wandelaars belangrijk vinden. Die info zal ons helpen om in de toekomst nog beter in te spelen op de noden en verwachtingen van het wandelpubliek.”

PS: Hou ook de communicatie rond de ‘leukste en langste wandeling van het land’ op zondag 23 september in het oog, de apotheose van het wandeljaar in de provincie Antwerpen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.