Wandelen is gezond, goedkoop én gezellig

‘Ik stap het af’-opdracht wordt leuke hobby met www.antwerpsekempen.be

De campagne ‘Ik stap het af’, waarin de Provincie Antwerpen iedereen aanmoedigt om elke dag een half uur te bewegen, telt intussen vele fans. Het uitgebreide en gevarieerde wandelaanbod in de Antwerpse Kempen zorgt ervoor dat de uitdaging om dagelijks 10.000 stappen te zetten nooit eentonig wordt. Op www.antwerpsekempen.be ontdek je nu ook het precieze aantal stappen van alle 300 wandelingen in de regio. “Naast gezond is wandelen echter ook budgetvriendelijk en leuk”, klinkt het bij Toerisme Provincie Antwerpen (TPA).

Elke dag een andere wandeling

TPA toonde zich van bij de start een grote fan van het project ‘Ik stap het af’. Logisch voor een vereniging die al decennialang wandelaars verwent. Gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert: “Van bij de lancering heeft TPA het project enthousiast ondersteund. Zo promoten we het consequent in onze toeristische brochures. Nu pakken we uit met een nieuwe module op de website www.antwerpsekempen.be.

Met één muisklik op de homepage-button ‘Begint het te kriebelen?’ bekijk je het overzicht van de 300 bewegwijzerde wandelingen in de regio, inclusief het precieze aantal stappen.

Je kunt dus moeiteloos elke dag van het jaar een ander traject uitproberen. Ook de afstand bepaal je zelf: van een voor iedereen haalbare trip in natuurgebied Den Diel in Mol (5.720 stappen) over het stevige Pallieterpad in Lier (17.160) tot de ambitieuze Vennenwandeling in Turnhout (21.450). Volop variatie kortom.”

Gezond, goedkoop én gezellig

Het gezondheidsaspect is alvast één reden voor het feit dat wandelen duidelijk aan populariteit wint. Maar er is meer: in een economisch lastige periode vormt het budgetvriendelijke karakter een extra troef.

Gedeputeerde Inga Verhaert heeft nog een derde verklaring voor het succes: “Naast goed voor je gezondheid en goedkoop is wandelen gewoon erg gezellig. Het brengt mensen bij elkaar en biedt de gelegenheid om op een ongedwongen manier bij te babbelen. Quality time met familie of vrienden is iets waar we in deze drukke tijden allemaal nood aan hebben. Dat  je tegelijk zonder grote inspanning 10.000 stappen per dag haalt, is uiteraard mooi meegenomen. Of hoe een opdracht plots een leuke hobby wordt.”

Probeer de module uit op http://www.antwerpsekempen.be/10000-stappen.aspx.

Alle details over het project ‘Ik stap het af’ en de deelnemende gemeenten lees je op www.ikstaphetaf.be.

Het 10.000 stappenpakket bevat een stappenteller, een handleiding en een dagboekje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.