Wandelnetwerk de Merode is laureaaat

Wandelnetwerk de Merode
Wandelnetwerk de Merode

Om een belangrijke impuls te geven aan de recreatieve opwaardering van het Merode-gebied, nam vzw Kempens Landschap het initiatief om hier een wandelnetwerk te ontwikkelen. De eerste fase van het wandelknooppuntennetwerk is intussen gerealiseerd en werd begin april genomineerd voor de wedstrijd Wandelen 2009 van Toerisme Provincie Antwerpen. In de categorie ‘wandelnetwerken’ is Kempens Landschap nu tot laureaat uitgekozen.

Officiële bekendmaking

Tijdens de algemene vergadering van Toerisme Provincie Antwerpen werden alle laureaten officieel bekend gemaakt. Deze vergadering vond plaats op 13 mei ll. in het college van het Eucharistisch Hart, Rouwmoer 7 te Essen. Als winnaar in haar categorie, heeft de vzw Kempens Landschap een oorkonde en een prijs van € 750,- in ontvangst mogen nemen.

Wandelknooppuntennetwerk

Het Wandelnetwerk fase 1 – de Merode is ontwikkeld naar analogie met het fietsknooppuntennetwerk. De bestaande wandelroutes in het gebied werden geëvalueerd en gesaneerd om tot de meest interessante wandelingen te komen. Momenteel beslaat het netwerk de deelgebieden de Beeltjens en de Kwarekken in Westerlo en Hertberg, Helschot en Varenbroek in Herselt/Laakdal. Het verbindt de verschillende natuur-, landbouw- en bosgebieden, de verschillende dorpskommen en toeristische en/of historische sites met elkaar, zoals kasteel de Merode, de Asberg, de abdij van Tongerlo en de abdij van Averbode. Door van knooppunt naar knooppunt te lopen, kunnen wandelaars zelf hun eigen route bepalen zonder te verdwalen. In een volgende fase zullen ook andere deelgebieden van de Merode aan het wandelnetwerk gekoppeld worden. Het uiteindelijke doel is om een kwalitatief en gedragen wandelnetwerk voor het ganse Merode-gebied te realiseren.

Een wandelkaart van het gebied (eerste fase) is verkrijgbaar bij hoeve Den Eik in Laakdal en bij Toerisme Westerlo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.