We zongen weer een dak op de wereld!

We zingen een dak op de wereld
We zingen een dak op de wereld

De zanghappening is een feest waarbij kinderen liedjes zingen voor het goede doel. De vzw Children of the Street werkt samen met de landelijke jeugddienst Jeugd en Vrede aan deze zanghappening met als doel kinderen te sensibiliseren voor vrede, verdraagzaamheid en solidariteit in de wereld. De provincie Antwerpen steunt dit project al verschillende jaren en financiert het educatief materiaal.

Gedeputeerde Verhaert: ‘Dit jaar zal geïnvesteerd worden in de verdere uitbouw van het landbouwproject in Guayaquil, Ecuador. Met het geld zal een polyvalente ruimte worden gebouwd om onderwijs te kunnen geven en zal er ook een weg worden aangelegd. Deze weg is essentieel om de leerkrachten en de kinderen uit de omgeving tot bij het schooltje te krijgen. Bovendien zal ook het landbouwproject van deze weg kunnen profiteren, omdat de producten die er geproduceerd worden gemakkelijker en veiliger kunnen getransporteerd worden.’

De Zanghappening mag rekenen op een subsidie van 5.000 euro van de jeugddienst en 5.000 euro van de dienst Noord-Zuidbeleid, bedoeld voor de aanmaak van de educatieve pakketten. Deze pakketten worden vooraf door de kinderen gebruikt om de liedjes in te studeren en te leren over het project en het land. Zo zijn de kinderen goed voorbereid over het wat en waarom van de zanghappening. Ook het Vredescentrum van de stad en de provincie Antwerpen biedt hulp, vooral dan in de vorm van administratieve en logistieke ondersteuning.

Het Sportpaleis is de laatste in een reeks van zeven concerten op vijf verschillende locaties in Vlaanderen (Antwerpen, Leuven, Turnhout, Diksmuide, Gent). In totaal nemen ongeveer 13.000 kinderen op deze verschillende locaties deel. “We zingen een dak op de wereld” is dan ook één van de grootste niet-commerciële zanghappenings die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd.

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor jeugd en noord-zuidbeleid 03 240 52 50

Perscontact:

Joke Verschueren Jeugddienst jeugddienst@admin.provant.be 03 240 55 19 0477 77 74 70

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.