Website en fietsroutes “Beers of Antwerp” stimuleren bierbeleving in Provincie Antwerpen

Toerisme Provincie Antwerpen en brouwerijen De Koninck, Het Anker, Westmalle en Duvel promoten samen biertoerisme in binnen- en buitenland

In de provincie Antwerpen doe je meer dan bier proeven: je kan het ook echt beleven. Om dit aanbod beter te kaderen en efficiënter te promoten bracht Toerisme Provincie Antwerpen voor het eerst 4 tenoren uit de Antwerpse brouwerswereld bij elkaar. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking heet ‘Beers of Antwerp’. Dit voorjaar ligt de focus op het binnenland, met 3 nieuwe bierfietsroutes en een website. Vanaf volgend jaar richten de partners zich ook op het buitenland.

Dat het precies de provincie Antwerpen is die een ambitieus plan rond biertoerisme lanceert, hoeft niet te verbazen. Inga Verhaert, gedeputeerde voor Toerisme: “Wereldwijd wordt kwaliteitsbier in één adem genoemd met Belgische bieren. De producten van De Koninck, Het Anker, Westmalle en Duvel-Moortgat vallen met de regelmaat van de klok in de prijzen. Toch wordt Antwerpen nog te vaak over het hoofd gezien bij de steeds populairder wordende bierreizen. Daar willen we met ‘Beers of Antwerp’ definitief verandering in brengen. Streekbieren moeten een prominente en permanente rol krijgen binnen onze toeristische productontwikkeling en profilering.”

3 nieuwe bierfietsroutes

Fiets- en wandelroutes vormen een mooi voorbeeld van sterke, belevingsvolle activiteiten. Bierliefhebbers ontdekken de streek waar de bieren ontwikkeld worden, terwijl fietsers en wandelaars kennismaken met een boeiend, streekgebonden product.

Zo combineert de Caroluswandeling al enkele jaren een fraaie wandeling door de Mechelse binnenstad met 3 verfrissende haltes in evenveel cafés.

Beers of Antwerp presenteert nu ook 3 onweerstaanbare bierfietsroutes. De Bollekesroute (34 km) linkt enkele absolute toppers op de Antwerpse rechter- en linkeroever. Via de Westmalle Bierroute (48 km) fiets je van de trappistenabdij van Westmalle naar het trappistinnenklooster van Brecht. En de infoborden langs de Duvelroute (45 km) leren je meer over de basisingrediënten van bier.

Website voor de bierfan

Daarnaast is er de gloednieuwe website www.beersofantwerp.be. Die wil de toeristische mogelijkheden van het biertoerisme in de provincie Antwerpen vlot toegankelijk maken voor pers, bierverenigingen, touroperators en individuele bierliefhebbers.

De site bevat momenteel info over ‘lekkere’ fietsroutes, wandelingen en logeertips, interessante weetjes over de 4 gerenommeerde brouwerijen en suggesties rond het  degusteren en combineren van bieren. Deze zomer volgt een meer interactief luik, waarbij horeca en verenigingen die werken rond bier zich voorstellen, evenementen aankondigen en nieuws brengen.

Deze Nederlandstalige website vormt een voorsmaakje van de anderstalige versies.

Inga Verhaert: “Binnenkort komt er een Engelstalige versie. Volgend jaar plannen we immers concrete acties met de Angelsaksische en Scandinavische pers. Later volgen versies in het Frans, Duits en, afhankelijk van de vraag, eventueel andere talen. We zijn ervan overtuigd dat het project nog flink zal groeien. Andere brouwerijen met toeristische productontwikkeling zijn van harte welkom om mee te werken. Op één voorwaarde: ze moeten wel in de provincie Antwerpen liggen …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.