Groepsaankopen

Hier vind je alle info over de Groepsaankopen van de Provincie Antwerpen. 

Besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd het milieu een handje helpen? Het kan. De provincie Antwerpen organiseert elk jaar een groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas voor particulieren. En daarnaast is er ook een groepsaankoop zonnepanelen.

Omdat je met een grote groep mensen tegelijk energie aankoopt, kun je een mooie korting krijgen. Bovendien gaat het om groene energie: goed voor de natuur dus.

Groepsaankoop groene stroom en gas voor particulieren 2017

Deelnemers van deze groepsaankoop bespaarden vorig jaar gemiddeld 200 euro! In totaal veranderden 178.000 gezinnen al van energieleverancier met de groepsaankoop.

Geïnteresseerden  kunnen tot en met 10 oktober 2017 inschrijven via de gekende website www.samengaanwegroener.be .

Resultaten veiling 11 oktober 2017

Voor de deelnemers met elektriciteit en gas deed ENGIE Electrabel het scherpste bod, De gemiddelde korting is 29%.

Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar ook het voordeligst uit bij ENGIE Electrabel met een korting van 25%.

De energieprijs maakt maar een deel van je factuur uit, daarop krijg je de korting.

Hoe werkt het?

Op 11 oktober 2017 was er een veiling op internet, energieleveranciers deden hun beste bod om de grote groep deelnemers van de groepsaankoop een goeie prijs te bieden voor gas/elektriciteit.

Vergeten in te schrijven? Geen nood, doe het dan nog snel via http://www.samengaanwegroener.

Vanaf 27 oktober 2017 krijg je van ons een persoonlijke berekening. Daarin vind je hoeveel jij bespaart als je overstapt naar de winnende leverancier.

Pas dan beslis je of je ingaat  op het aanbod van de leverancier. Je hebt daarvoor tijd tot 27 november 2017. De provincie regelt dan alles. Makkelijk en veilig.

Groepsaankoop zonnepanelen 2017

De provincie wil ook dit jaar haar inwoners, verenigingen en scholen ondersteunen en stimuleren om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen. De provincie biedt een totale begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie. Met de groepsaankoop zonnepanelen zorgen we voor de plaatsing van een “sleutel-op-de-deur” fotovoltaïsch zonnepanelen systeem.

Resultaten veiling 9 augustus 2017 

Je kon je tot 8 augustus 2017 gratis en vrijblijvend inschrijven via http://www.samengaanwegroener.be. Meer dan 12.000 huishoudens deden dat.

Met een veiling op 9 augustus  selecteerden we (met strenge kwaliteitseisen) 3 leveranciers: TI-WTI uit Zandhoven, Gutami Solar Projects uit Beringen en Sungevity uit Antwerpen

De deelnemers kunnen nu gemiddeld 30.6% goedkoper zonnepanelen plaatsen. Dat betekent een recordkorting van 1.700 euro.

Vanaf 28 augustus 2017 ontvang je een voorstel op maat van je persoonlijke situatie. Je kan het voorstel accepteren tot en met 2 oktober 2017. De installatie wordt geplaatst in onderling overleg

Wil je meer info krijgen? Dat kan via deze LINK .

 

Geen boetes meer bij verbreken energiecontract!

Goed nieuws!   Je kan overstappen van energieleverancier zonder een verbrekingsvergoeding te moeten betalen. Dat was in het verleden anders.

We merkten tijdens de vorige edities van de groepsaankoop dat de grote energieleveranciers zelfs 2 verbrekingsvergoedingen aanrekenden (eentje voor gas en eentje voor elektriciteit) aan mensen die overstapten met onze groepsaankoop groene stroom. Onterecht, vonden wij bij de provincie Antwerpen, en de ombudsman voor energie gaf ons gelijk. Iedereen kreeg zijn tweede vergoeding terugbetaald of kwijtgescholden.

Ik vond echter dat het tijd was voor een definitieve oplossing en besprak het probleem met de federale overheid. Met succes…   De senaat heeft  een wetsvoorstel gestemd dat ervoor zorgt dat iedereen op elk moment (mits één maand vooropzeg) kosteloos van energieleverancier kan veranderen . Voor onze groepsaankoop betekent dit dat we alle mensen met een particulier contract, probleemloos en zonder boetes kunnen overzetten op het groepscontract tijdens onze instapperiode van 1 januari tot 31 maart.

Ik ben erg tevreden dat we op deze manier hebben kunnen bijdragen tot de verdere vrijmaking en het tot stand brengen van echte concurrentie op de vlaamse energiemarkt. Want u profiteert daar van!

8 replies to Groepsaankopen
 1. Hoi,
  Moet je elk jaar terug het contract vernieuwen via de groepsaankoop. Heb momenteel eentje lopen via de ge vorige groepsaankoop.

  Vriendelijke groeten,

  Johan

  Like

  1. Ik raad je inderdaad aan om jaarljks je factuur te bekijken en een vergelijking te maken. Je kan dat individueel, via de V-test, of door opnieuw in te schrijven voor de groepsaankoop. De inschrijvingen voor de editie van dit jaar beginnen op 18 juni.

   Like

  1. Je zou dat tussen nu en de 18e oktober ongeveer moeten ontvangen. Per mail als je je via de website hebt ingeschreven. Per post als je je in het gemeentehuis, provinciehuis of op een info avond hebt laten inschrijven.

   Like

 2. Na inschrijving op de groepsaankoop energie doet mijn huidige leverancier (essent)bij wie ik vorig jaar via de groepsaankoop een contract afsloot een voorstel waarbij ik voor electriciteit 13% en voor gas 12% minder zal moeten betalen.
  Ik moet wel voor 30 september beslissen; dus voor de veiling…
  Inschrijven of veiling afwachten ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.