Gemarineerde aardbeien
Niks zegt me zo duidelijk dat de lente is gearriveerd als juist de komst van de verse aardbeien. Laatst mocht ik de Ghesellen van de Aardbei uit Hoogstraten ontvangen op de provincie. Met jawel… een eerste lading aardbeien oftewel “jordgubbar” zoals ze in het Zweeds heten.
Hier een fantastisch klein dessert dat je in een handomdraai klaar hebt en dat de aardbei als het ware nog een niveau hoger tilt.
Vlierbloesemsiroop (IKEA)
Chapittel of andere droge schuimwijn, cava, …
Verse aardbeien. De Hoogstraatse zijn niet te kloppen…

Meng vlierbloesemsiroop met Chapittel. Maak aardbeien schoon, snij ze in stukjes en doe ze in een diepe kom. Giet er de vloeistof over en laat minimum een half uur staan. Strooi er voor het serveren nog wat gehakte muntblaadjes en/of geraspte citroenschil over heen. In Zweden zeggen we dan “mums!”